10 ПРИЧИН ЧАСТІШЕ ЇСТИ КАБАЧОК

Кабачок – дуже корисний овоч, який був завезений у Європи з Америки у 16 столітті. Індійці племені Ірокез протягом 10 тисячоліть традиційно вживали кабачки в їжу. Користь кабачка знайшли у різних сферах. За кількістю корисних властивостей його можна порівняти з огірком.

✔ В будь-якому вигляді кабачок чудово впливає на травлення і підтримує здоров’я шкіри.

✔ Кабачок – дієтичний овоч, майже 95% складу – це звичайна вода, інша частина – білки і вуглеводи.

✔ В кабачках міститься багато потрібних організму мікроелементів таких, як: титан, літій, молібден, цинк.

✔ Калію в кабачках в сотні разів більше, ніж, наприклад, натрію. Це допомагає нормалізувати в організмі водний баланс, тому користь кабачка в здатності брати активну участь в позбавленні від зайвої кількості рідини.

✔ В кабачках багатьох життєво важливих вітамінів. Це провітамін вітаміну А (каротин), нікотинова кислота, вітаміни В1 і В2, і вітамін С.

✔ Для людей, які страждають від шлунково-кишкових захворювань, користь кабачка в наявності ніжної целюлози і малої кількості органічних кислот, це не дратує травний тракт.

✔ Кабачки мають сечогінну і жовчогінну дію, що сприяє виведенню токсичних речовин з організму, включаючи холестерин і радіонукліди.

✔ Кабачки добре в боротьбі із зайвою вагою. Користь кабачка в відчутті повного шлунка і ситості після вживання його в їжу, завдяки цьому знижується бажання поїсти.

✔ Соки, відвари також неоціненні для здоров’я. Їх вживання покращує стан судин, перешкоджає виникненню атеросклерозу і заспокоює нервову систему.

✔ М’якоть кабачка омолоджує, покращує колір і мікроциркуляцію крові. Захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання, тому часто використовується як основа для масок.